another brain teaser

  1. a man road into town on wednesday. he stayed five days and then left on wednesday. how is this possible??????
    •  
  2. 10 Comments

  3. by   aimeee
    Oooooh, ooooooh, I think got this one figured out. Wednesday is the name of a horse, or mule, or whatever he rode in on!

    Ok, can you solve this one?

    A man lives on the tenth floor of a building. Every day he takes the elevator to go down to the ground floor to go to work or to go shopping. When he returns he takes the elevator to the seventh
    floor and walks up the stairs to reach his apartment on the tenth floor. He hates walking so why does he do it?
  4. by   babynurselsa
    Because he is too short to reach the other buttons?
  5. by   tiger
    the elevator only goes to the 7th floor?
  6. by   aimeee
    Originally posted by babynurselsa
    Because he is too short to reach the other buttons?
    Yep, you got it!
  7. by   Talino
    3 nurses went to a diner for lunch (they were probably off...that's the only way you can go out to lunch).

    Each one ordered a $10 meal (all included... tax, gratuities, etc). After pigging out, they paid their bill... total $30. On the way out, the cashier came running after them. "Misses, we had a special today, Meals for three, take an additional $5.00 off total check." "So here's $5.00 back."

    To avoid confusion splitting the $5.00 among themselves, they concluded to give $2.00 to the cashier (as a token of gratitude for her honesty...comes cheap from underpaid nurses, you know) and split the remaining $3.00.

    "That hefty meal was really inexpensive", the ER nurse exclaimed. "Yep, since we got $1.00 back each, it only cost us $9.00 each," retorted the ICU nurse. Pensively, the OR nurse pulled out her PDA and started tapping on it. "Wait a minute!" "$9.00 X 3 = $27.00 + $2.00 to the cashier = $29.00. We gave her $30.00! Where's the freakin' dollar?
  8. by   aimeee
    I thought about it, and thought about it, and thought about it...and finally I went searching for the answer. Now that I have it, it still makes no sense to me. Arrrrgggh!
  9. by   BlueBear
    Ok I suck at math. But if the total bill was $30 and then the waitress gave them $5 back, the total bill was $25. Divide that by 3 nurses, and each would pay $8.33. They each gave the waitress a $0.666 tip so they each paid $9.00.This tip was the $2.oo they gave in graditude. So the total cost of the meal was 27.00. They gave $30 and each got $1 back.
  10. by   tripletmom
    ooohhhh I'm so confused. lol Wish I had been better at math.
  11. by   Zee_RN
    **.......runs screaming from the thread.......!!**
  12. by   Talino
    Bluebear was right on track.

    Each nurse did spend only $9.00 but because the two nurses said it was what the meal cost, it got so confusing for the OR nurse.

    $9.00 was actually for BOTH meal and tip. Here's how...

    $30.00 - 5.00 = $ 25.00

    $25 divided by 3 = $8.33 (meal/nurse)

    $2.00 divided by 3 = $0.67 (tip/nurse)

    $8.33 + 0.67 = $9.00 (total cost/nurse)

    And each one of them got a dollar back.:roll

close